Hirdetés
Hirdetés

120 éves bejgli a Dérynétől – recepttel!

SZERZŐ: DiningGuide
2015. december 23.
A Déryné Bisztró egészen az 1890-es évek bécsi cukrászainak receptúrájához nyúlt vissza. Mindezt korlátozott számban teszi, ugyanis napi 80 darabolt készít. De ha valaki mégis maga készítené, íme a recept. Lényeg, hogy legyen otthon jó minőségű (például francia vaj) és frissen darált, zsenge diótöltelék.
Hirdetés

Klasszikus bécsi diós bejgli 2 darab egyenként félkilós süteményhez:
A tésztához:
250 g finomliszt
40 g porcukor
165 g min 80% zsírtartalmú francia vaj
50 g krémes háztáji tejföl
4 g élesztő
3 g só
0,25 deciliter 3,5% tej
1 tojás

A diótöltelékhez:
350 g frissen darált, idei, I. oszt. dió
50 g extra nagy szemű aranymazsola
50 g barna cukorban házilag 1 napig kandírozott narancshéj
3 rúd vanília kikapart magja
200 g porcukor
1 kiskanál reszelt fahéj
0,5 dl kandírozott narancshéj szirup

Hirdetés

Elkészítése:
A tésztával kezdünk. A lisztet, porcukrot, sót és vajat egy tálban összemorzsoljuk. A tejfölt, élesztőt, tejet és tojást pedig egy másik tálban összekeverjük, majd egynemű tésztává gyúrjuk a lisztes keverékkel. Kettévágjuk, és folpackkal letakarva 45 percig állni hagyjuk hűvös helyen. Közben elkészítjük a tölteléket. Az összetevőket egy tálba tesszük, összekeverjük, majd hozzáadunk annyi szirupot, amennyitől massza lesz belőle. Ekkor a tésztát kinyújtjuk, megkenjük a diós krémmel és feltekerjük, és 180 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük.

Tovább olvasok
Hirdetés
Hirdetés
Kisfaludy Program – Támogatás
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram